Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Όχι άλλο κάρβουνο κύριε Γιαννίτση...













Αμετροεπής και αλαζονικός για ακόμη μία φορά ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Γιαννίτσης, κατά τη σημερινή παρουσίαση, του συστήματος μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων. Σχολιάζοντας τη θέση της ΠΟΕ ΟΤΑ, για αποχή από τη εκλογική διαδικασία στην περίπτωση που δεν καταβληθεί το εκλογικό επίδομα στους υπαλλήλους των δήμων, ο υπουργός είπε: «Για τους διάφορους μικροεκβιασμούς που ακούγονται, πρέπει να έχουμε στο εμπρός μέρος του μυαλού μας ότι το εκλογικό επίδομα προέρχεται από μειώσεις μισθών και συντάξεων, από φόρους και περιστολή δαπανών, την ίδια στιγμή που υπάρχουν 1 εκατομμύρια άνεργοι... Πρέπει να έχουμε συνείδηση σε ποιο κλίμα λειτουργούμε».
Για να δούμε λοιπόν τι γνωρίζουμε για το "κλίμα που λειτουργούμε":
στα 60 εκατ. ευρώ που θα δοθούν με τη μορφή εκλογικού επιδόματος στους δημόσιους υπάλληλους (οι οποίοι εκτελούν το σύνολο των εργασιών διεξαγωγής των εκλογών),  προσθέτουμε τα 12 εκατ. ευρώ που θα δοθούν στα κόμματα ως έκτακτη εκλογική χρηματοδότηση, επίσης τα 29 εκατ. ευρώ που επίσης θα δοθούν στα κόμματα ως τακτική χρηματοδότηση, καθώς και τα 3 εκατ. που θα δοθούν για τη επεξεργασία και μετάδοση των αποτελεσμάτων και τέλος τα μη υπολογίσιμα λειτουργικά κόστη όπως εκτυπωτικά, διάφορα αναλώσιμα κλπ. Όλα αυτά ευρώ θα προκύψουν από τις συντελεσμένες και μελλοντικές μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ , όχι των δικών σας μισθών και συντάξεων γι' αυτό κύριε υπουργέ μην πονάτε τόσο για μας και να είστε σίγουρος ότι το έχουμε στο πολύ "εμπρός μέρος του μυαλού μας"!
ΥΓ.1  Τι σχέση μπορεί να έχουν με τις εκλογές οι υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ETAA); Αναρωτιόμαστε τι ακριβώς είχατε εσείς στο εμπρός μέρος του μυαλού σας όταν με ειδική τροπολογία τους ορίσατε συνδικαιούχους του εκλογικού επιδόματος; Διότι όσο κι αν ψάξει κανείς την εκλογική νομοθεσία που ετοίμασε το υπουργείο σας, πριν από έναν μήνα (Π.Δ 26/2012), θα διαπιστώσει ότι πουθενά δεν προβλέπεται αρμοδιότητα ή έστω απλή εμπλοκή των υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του ΕΤΑΑ στις εκλογές -ούτε άμεση ούτε έμμεση! 
ΥΓ. 2 Το πίσω μέρος του μυαλού μου μόλις μου πέταξε στα μούτρα κάτι σκέψεις για ρουσφέτια και για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ στο ΙΚΑ. Τυχαίο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου